Kutatási tevékenység

Kutatási témák:

Különböző legeltetési, gyephasználati módok hatása hátrányos ökológiai adottságú területeken.

Innovatív piacképes tej- és tejtermékek fejlesztése és előállítása különböző alternatív takarmányozási technológiákkal.

Innovatív piacképes tojás- és tojástermékek fejlesztése és előállítása különböző alternatív takarmányozási technológiákkal.

Innovatív piacképes hús- és hústermékek fejlesztése és előállítása különböző alternatív takarmányozási technológiákkal.

Az ultrahang technika alkalmazása a vágóérték előrejelzésénél szarvasmarha, juh és kecske fajokban.

Különböző élettani paraméterek és etológiai vizsgálatok felhasználási lehetőségei az állattenyésztésben.

Az állattenyésztési technológiák a hatékonyság és a környezet kapcsolatának értékelése.

Közvetlen és közvetett energiafelhasználás a sertéstenyésztésben.

A szaporodási ciklus perzisztenciájának hosszabbítása tyúk szülőpár állományoknál.

Termelés ellenőrzési adatokból – a későbbi termelés alakulásának előrejelzésére alkalmas – új ismeretek felszínre hozása.

A testalakulás jelentősége, fontossága a szánhúzó kutyák munkájában.

Trichotecénvázas mikotoxinok hatásának vizsgálata baromfi fajokon.

A globális klímaváltozások összefüggő hazai hatások és az arra adandó válaszok.

A mezőgazdasági produkció kilátásai és alkalmazkodó technológiák vizsgálata: Alkalmazkodás a gyepgazdálkodásban és a gyepre alapozott állattartásban. Agrárklíma 2 projekt.

A hasznosítási gyakoriság hatása a gyepről származó takarmány mennyiségére és minőségére.

A víz- és hőstressz, valamint az allelopátia hatása a fenyérfű terjedésére.

A fejlődési stádium hatása a fontosabb füvek termésére, tápanyagtartalmára és ízletességére.

A kétszikű gyepalkotók arányának hatása a takarmány minőségére.

Pázsitfüvek és kétszikű gyepalkotók ásványianyag- és nehézfémtartalma.

Gyepgazdálkodási módok hatása a biodiverzitás fennmaradására.

magyar